Skip to main content

Proces

STÓŁ DO SKROBANIA

Stół do skrobania służy do finalnego przygotowania mrożonego fileta wędzonego przed porcjowaniem na maszynie Euro Flex i usunięcia brązowego mięsa.

Zalety

  • łatwy do mycia

ergonomia

1 osoba do obsługi

Proces

PLASTROWNICA PORCJI MROŻONYCH

Krajalnica porcji mrożonych to bardzo wydajne urządzenie o niespotykanej niezawodności i jakości krojonych porcji.

Zalety

  • wysoka wydajność do 240 plastrów/min x 2 – 480 plastrów/min
  • wysoka kultura pracy, dzięki zastosowaniu silnika liniowego własnej konstrukcji
  • plastrowanie dwóch filetów równocześnie
  • brak drgań i wibracji w czasie pracy
  • zaawansowany sterownik z prostym w obsłudze programowaniem
  • łatwy dostęp do mycia
  • możliwość ustawienia grubości i kąta cięcia plastrów

Proces

LINIA DO NAWAŻANIA

Linia do naważania służy do transportu i ważenia z plastrownicy do maszyny pakującej E-PAK.

Zalety

  • płynna praca taśmociągu
  • łatwy dostęp do mycia
  • mobilność
  • narzuca wysokie tempo pracy i eliminuje przestoje w ciągu technologicznym

regulacja
prędkości

1 osoba do obsługi

Proces

LINIA PAKUJĄCA E-PAK

Linia pakująca E-PAK to nowoczesne i wydajne urządzenie pakujące.

Zalety

  • łatwa i szybka zmiana matrycy na inną wielkość tacek
  • łatwa i szybka wymiana rolki z folią
  • możliwość kontroli folii górnej oraz drukowanej folii dolnej (do 500 mikrometrów)
  • unikatowy system grzania i napinania folii o zróżnicowanych parametrach
  • możliwość integracji z detekcją ciał obcych X-Ray
  • forma zgrzewająca unosi się do góry jak przy skin pack machine
  • może być wyposażona w system x-ray oraz etykietowania
  • ruchoma głowica drukująca
  • na końcu urządzenie może być wyposażone w specjalne taśmociągi do kopertowania i pakowania w kartony

Proces

Ryba świeża