Skip to main content

Proces

ODLODOWANIE

Innowacyjne urządzenie do rozładunku styroboksów, które składa się z sekcji przyjęcia palet, obrotnicy do przeładunku warstwy opakowań na sekcję rozcinania taśmy z tworzywa oraz rusztu ze stali nierdzewnej, gdzie następuje oddzielenie lodu i odpadu styropianu od ryby.

Zalety

  • wyeliminowanie ciężkiej pracy przy rozładunku styroboksów
  • wysoka wydajność – do 5 palet na godzinę – 2,5 tony/godzinę
  • przy rozładunku mogą pracować 2 osoby, w tym kobiety

redukcja liczby
osób potrzebnych
do rozładunku

wysoka jakość
odskórzania

Proces

ODSKÓRZARKA BĘBNOWA

Odskórzarka bębnowa jest przeznaczona do usuwania skóry ryby świeżej. Urządzenie wykonuje operację odskórzania dzięki dwóm sekcjom noży, dzięki czemu uzyskujemy mięso znajdujące się przy skórze oraz zupełnie czyste płaty skóry do wykorzystania przez inne zakłady.

Zalety

  • brak istotnych uszkodzeń skóry
  • głębokie odskórzanie + usuwanie nadmiaru mięsa ze skóry
  • unikalny system odmrażania bębna

Proces

PORCJOMAT ZE SKANINGIEM

Krajalnica z laserowym skaningiem. Napędy realizowane za pomocą serwomotorów.

Zalety

  • łatwa obsługa
  • dostęp z dwóch stron
  • wydajność

bardzo precyzyjny
pomiar
(250 zdjęć na sekundę)

Proces

Ryba wędzona