Produkt

D-I 1200 System rozładunku
i odlodowania ryby świeżej

Mevoo De-icing D-I 1200 to jedyne, tak wielofunkcyjne urządzenie do rozładunku termoboksów i opróżnienia ich z ryb i lodu. To początek procesu przetwórstwa ryb, który jest uciążliwy i męczący dla pracowników na linii.

Szczególnie w dużych zakładach przetwórstwa rybnego rozładunek ryby świeżej i opróżnienie opakowań z lodu jest zadaniem wykonywanym codziennie i wymaga użycia znacznej siły fizycznej.

Praca przy tej operacji może być również powodem choroby zawodowej przez obciążenie kręgosłupa, stawów, a nawet kontuzji, gdyż opakowania są ciężkie, a tradycyjne formy rozładunku wymagają pozycji wymuszonej.

Zalety

  • Bezpieczeństwo i ergonomia pracy
  • Mocna, zwarta konstrukcja ze stali nierdzewnej
  • Regulacja prędkości
  • Łatwe w obsłudze sterowanie
  • Łatwy dostęp dla obsługi i mycia
Pobierz kartę produktu

Funkcje

  • wynoszenie palety opakowań ze świeżą rybą na właściwy poziom
  • automatyczne pobieranie najwyższej warstwy
  • obracanie warstwy opakowań do pozycji, ułatwiającej przecięcie taśmy pakującej z tworzywa i wygodne zdjęcie, bez użycia dużej siły, dolnej części termoboksu, powodując opróżnienie z ryb i lodu
  • konstrukcja i rozmiar rusztu pozwala oddzielić lód od ryby, która jest kierowana na kolejny etap procesu

Galeria produktu

Cechy użytkowe D-I 1200
  • Szybkość rozładunku
  • Redukcja zatrudnienia
  • Ergonomia
  • Bezpieczeństwo
  • Łatwość mycia
Więcej informacji o produkcie
Właściwości techniczne:
  • Wydajność do 50 palet/godzinę
  • Rozmiar palety 1200 x 1200 mm
  • Rozmiar termoboksów 800x400x210/235 mm
  • Pobór energii 10 kW
  • Sprężone powietrze 250 litrów/min w 6-8 bar
  • Standard elektryczny 1 x 400V + N + PE 50Hz
  • Waga 1.800 kg
Proces

Ryba świeża

Proces

Ryba wędzona