Skip to main content

Targi Seafood Global 2019 trwają od 7 – 9 maja tysiące specjalistów z branży owoców morza zgromadzą się podczas 27 edycji Seafood Expo Global / Seafood Processing Global na Brussels Expo.

Na wystawie obecna będzie rekordowa liczba 2,007 firm wystawiających – wzrost o 61 firm w stosunku do 2018 r. – pochodzących z 88 krajów, w celu zaprezentowania swoich najnowszych produktów, usług, przetwarzania i pakowania owoców morza. Wydarzenie obejmuje 40,559 m2 powierzchni wystawienniczej, bijąc rekord zeszłego roku o 1237 metrów kwadratowych.

Tegoroczna edycja obejmuje również tak egzotyczne kraje jak Angola, Grenlandia, Gujana, Honduras, Wybrzeże Kości Słoniowej, Królestwo Arabii Saudyjskiej, Madagaskar, Mozambik, Wyspy Salomona, Suazi, Tanzania i Uganda. Ponadto będą obecne 74 pawilony krajowe i regionalne, w tym nowe pawilony regionalne z Korei Południowej i Tajwanu.

Nabywcy owoców morza, którzy uczęszczają na Seafood Expo Global / Seafood Processing Global, to właściciele, kierownicy zakupów, menadżerowie kategorii, nabywcy programów i marek własnych oraz nabywcy opakowań z restauracji, supermarketów, hoteli, usług gastronomicznych, importerzy, dystrybutorzy i rynki owoców morza.